Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

horác

15. 7. 2011 17:39
začni dělat hlavou

a máš víc peněz než když budeš makat manuálně. Tak to prostě je a funguje. Těm dělníků, co se dřou musí někdo sehnat kšefty, udělat technologické postupy, výrobek prodat na trhu a další a další ...

0 0
možnosti
S

snaduzdost

15. 7. 2011 17:30
jaroslav.hlad.na.prazsky.hrad

A co mu brání, aby si tam zašel na procházku? Že by lenost?

1 0
možnosti
M

mi.kar

15. 7. 2011 17:29
Tohle je snad vtip nebo jen hloupá provokace

Jinak to ani není možné, že by tohle někdo myslel vážně. Neříkám, že každá práce je spravedlivě ohodnocena. Kolikrát jsou zaměstnanci odíráni jako zvěř. Ale chtít, aby majitel firmy měl stejný plat jako zaměstnanci?8-o

Když jsem začínal před pár lety s podnikáním, tak to byla investice x milionů. Než se vše rozhýbalo, kolikrát jsem se rozhodoval, zda si koupím jídlo nebo benzín do auta? Mezitím zaměstnanci dostávali v průměru 20 tisíc brutto. Všichni si myslí "No jo, podnikatel. Velká firma, prachy má ".

Každej si to může zkusit sám. Kupte stroje, nástroje, technologie a začněte sami.... Nikdo Vám nebrání. Nepotřebuju, aby mě někdo litoval, protože jsem si tuhle cestu vybral sám. Nicméně 4 roky jsem investoval do firmy, zaměstnanců veškeré peníze. Pro sebe jsem měl tak na živobytí. Teď, když jsem firmu rozjel, sklízím, co jsem zasel a měl bych mít stejně, jako zaměstnanec???? Ale jděte..

0 0
možnosti
JB

ashenshugar

15. 7. 2011 17:25
Autore

Vite, ja jsem si rikal, ze me uz nemate cim prekvapit, ovsem dnesnim clankem se Vam to povedlo.Vy jste totiz nejenom

zavistivy, zapškly, nepřejicny clovek, ale take komunista a hlupak.Vite, ono programovani, ktere jste Vasim buranskym

slovnikem nazval hepcenim u pocitace, je ve skutecnosti pomerne slozite, coz kazdy clovek, ktery vystudoval patricny obor vi.To ovsem komunista Vaseho kalibru s bůhvijakym buranskym vzdelanim nechape.Co se tyce onoho podnikani, musim rici, ze opet mate zvracenou predstavu o podnikani.Jako zamestnanec nemate mnoho zodpovednosti a zakonik prace spise pomaha zamestnancum nez podnikatelum, kteri Vam davaji praci.K panu Jardovi Sepanovi se vyjadrim pouze ve smyslu toho, ze se jedna o stejneho burana jako Vy, tedy takoveho, ktery je svou neschopnosti(rozumej zpackanym zivotem:-)) frustrovan, a proto se jeho zast obraci proti tem, kteri se maji lepe.

0 0
možnosti
MK

Kilián123

15. 7. 2011 19:00
Re: Autore

Vážený, netuším jakou práci máte vy, ale na programátora bych si Vás určitě netipnul. Většina programátorů jsou totiž inteligentní lidé. Zkuste si tedy tento blog přečíst ještě dvaktát, raději však třikrát. Pak si přečtěte i ostatní blogy tohoto autora (také raději několikrát). Potom zkuste použít takové to cosi, co máte mezi ušima.

A ještě k Vašemu vyjádření k p. Štěpánovi. Je vidět, že naprosto netušíte, kdo to je. Já Vám ho lehce přiblížím. Je to zcela nefrustrovaný pravičák, podnikatel, majitel internetové firmy a člověk, který šestnáct hodin denně hepčí u počítače. A především, je to člověk, který pochopil tento blog.

Sbohem

0 0
možnosti
1DJM!

1000 dukátu je moc !

15. 7. 2011 17:24
Je pravdou, že někdy je to nefér........

Je pravdou, že současný systém bývá nefér, ale vaše řešení je stejný extrém, akorát opačně. Solidní podnikatelé nesou zodpovědnost a rizika za odvedenou práci a za zaměstnance, lékař nese zodpovědnost za pacienta atd...  Kdyby se bralo všude stejně, tak budou všichni chtít dělat jen tu nejméně zodpovědnou a namáhavou práci, takže další prvek motivace.   

 Ono je jiné riziko za práci při níž špatně zatlučete hřebík a spadne obraz a jiné u špatně utažených šroubů a spadne most. Prostě ano, ten rozdíl je někdy opravdu nefér, ale jak to chcete řešit? Všichni stejně je hloupost, ale bylo by potřeba osekat ty, co bohatnou na státu,  případně na jeho surovinách .

2 0
možnosti
N

nnevimm

15. 7. 2011 17:24
Cant tell if trolling

or just very stupid. 8-o

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XV

15. 7. 2011 18:08
Re: Cant tell if trolling

Trolling but nice

0 0
možnosti
G

Gašpo

15. 7. 2011 17:23
Hmm

;-D

Na toto je ťažké reagovať. Ak sa už tak oháňate inteligenciou, tak skúste zapojiť mozgové závity aspoň trochu.;-)

Je pravda, že je hnus ak manager stratového podniku ako napr. ČD si strká mesačne do kapsy milión. Je pravda, že stále platí "není důležité co znáš, ale koho znáš" atd.

Ale Vy ste skutočne exemplár, ktorý by zaslúžil zarámovať. "podnikatel, který právě vydělává díky dělníkům" a nenapadá Vás, že im tú prácu musí zabezpečiť a musí ju vedieť predať?

Čiste teoreticky si predstavte, že by sa "hlavy pomazané" ako Vy dali dohromady a vytvorili ideálnu spoločnosť na nejakom ostrove. Mohlo by to celkom idilicky fungovať, až na to, že by ste žili na úrovni prvotnepospolnej spoločnosti.;-)

0 0
možnosti
JK

Indi.HK

15. 7. 2011 17:17
Pane, dám Vám jednu radu.

Pokud Vás hákování za pár korun nebaví, tak se na to vykašlete a staňte se podnikatelem, zaměstnejte větší množství dělníků. No a pak si ten článek zkuste napsat znova.

1 0
možnosti
ZJ

James Bond

15. 7. 2011 17:10
provokatér, nebo blbec

0 0
možnosti
P

petr.n_22

15. 7. 2011 17:09
Plat je..

..nako čas vážený odborností, neboli tím, jak je člověk "nahraditelný". Třeba lidí s mojí odborností chybá jen u nás podle czechinvestu min. 2500, a zaměstnavatel to dobře ví, takže platí víc než dobře. Protože ví, že pokud by to nedělal, utečeme ke konkurenci, třeba i do zahraničí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3880x
Jsem ženatý Brňák, který má nejradši přírodu, práci, rodinu a hlavně nesnáší korupci a manipulaci s lidmi. Korektor mých článků je můj dlouholetý přítel. Teď patřím mezi elitu blogerů českýho internetu

Seznam rubrik